torstai 26. syyskuuta 2013

When it´s my time?

Niin. Milloin minä pääsen muuttamaan pois kotoa. Suurin osa luokkalaisistanikin asuu jo omillaan. Vain muutamat kotona vanhempien luona. Ja minä kuulun siihen joukkoon.


Niin kamalasti haluaisin muuttaa, mutta eihän mulla ole rahaa enkä tee päivittäistä työtä mistä saisin rahaa. Muuttaisin Jonin kanssa jos vain voisin. Me molemmat asumme vielä ihan kotona kotona.

Asuu moni kaverikin asunto- ja opintotukirahoilla. Mutta vanhempani eivät halua, että asuisin tuilla ja ei se minustakaan ole kovin hyvä tapa.. Sillä työssäkäyväthän maksavat näiden tuilla asujien tuet. Haluan ansaita rahani itse. Tietenkin ensimäiseen asuntoon täytyy ottaa lainaa sehän on selvää, mutta en malttaisi odottaa. En myöskään haluaisi tehdä töitä koulun ohella, sillä sitten ei olisi aikaa yhtään mihinkään.



Ei kotona asumisessakaan ole mitään vikaa TOISAALTA. Kun saa ilmaiseksi asua ja syödä eikä tarvitse mistään maksaa. Se varmaan kolahtaakin aika kovasti, kun joskus sitten muuttaa ja joutuukin kaiken, ihan kaiken maksamaan itse. Rahaa menee sitten kyllä kaikkeen mihin ei tällähetkellä mene.. Se on huono puoli omillaan asumisessa :/ Lainaa maksaakin sitten varmaan koko loppuelämänsä.. Kuitenkin parturi-kampaajan työ ei ole mitään paras palkkaisinta työtä, mutta siitäkin edestä rankkaa. Tuntuu vaan, että miten mulla vois koskaan elämäni aikana olla varaa omakotitaloon. Se ei  olekkaan ensimmäisenä tähtäimessä, eikä vielä toisena eikä varmaan kolmantenakaan. Vaikea uskoa, että olisi mahdollista. Mutta niin suurella määrällä suomalaisista on omakotitalo, jotka tekevät ihan perus duunia.

Jonin kanssa olisi ihana asua, niin ei tarvitsisi bussilla ravata toiselta toiselle, vaan kulta olisi aina kotona, eikä tarvitsisi miettiä näkemisiä sen enempää. Ja saisi joka aamu herätä siitä rakkaan kainalosta. Se ärsyttää kotona asumisessa, kohta ollaan kuitenkin jo kolme vuotta oleskeltu yhdessä. Omillaan saisi mennä niinkuin haluaa ja olla ihan niinkuin itse tahtoo. 

kuvat: we heart it

Sen tiedän, että ennen kaksikymppistä haluan muuttaa eli toisinsanoen viimeistään kahden vuoden päästä. Kolmosella kait pakko mennä töihin jos olen näin ajatellut.  En vaan osaa kuvitellakkaan miten siistiä olisi ensimmäinen yö omassa asunnossa. Kyllä sekin päivä vielä tulee, mutta en oikeasti malta!

Olisi vain hienoa itsenäistyä pikkuhiljaa ja ei tarvitsisi olla kotona porukoitten tarkkailun alla... Ette vaan usko miten mä oon miettinyt ja unelmoinut ja pohtinut pääni puhki muuttamiseen liittyvistä asioista. Onnea teille ketkä asutte omassa kämpässä ja varsinkin niille kellä on rakas saman katon alla. 

Ja jos voittaisin lotossa tai olisin toooosi rikas (asuisin varmaan ulkomailla :D) Mulla ois jokseenkin alla olevien kuvien tyylinen talo. Nää jää vain unelmiks sitten.



kuvat:google




HALUAN kuulla muiden kokemuksia ensimmäiseen asuntoon muuttamisesta ja millaista se oli silloin ja entä nyt? Oliko pettymyksiä ja mitä hyviä puolia?
HALUAN VASTAUKSIA :D!

-Jenna-





6 kommenttia:

  1. Oishan se hienoo asuu omillaan, muttatoisaalta sitte ei oo sitä omaa mammaa, joka kokkaa ja on tukena ja turvana lähellä (paistaakohan tästä pieni koti-ikävä läpi ;)
    Kyllä se elämä muuttuu vapaammaks ku täyttää 18! :)
    Ja jos yhtää lohduttaa nii mää asun varmaa vielä lukion jälkeen moooonta vuotta kotona ;)

    VastaaPoista
  2. Niinhän se ois ja kokkaaminen oliskin varmaan se suurin pulma xd! Joo taitaa vähän koti ikäwä paistaa ^^ ja ihan varmasti muuttuu kun täyttää, mutta siihenkin vielä vuos :( kyllä se vähän lohduttaa ;) mutta silti kun vertaa moniin luokkalaisiin niin kauheen moni asuu jo itekseen, nyt ei auta muu kun malttaa!

    VastaaPoista
  3. Oon tosissaan kakskymppinen ja asun vielä kotona (varmaan max. vuoden). Enpä nyt oikeestaan täällä paljoa ole, koska suurimman osaa aikaa vietä poikaystävän ja koulupaikkakunnan alueella joten ymmärrän sun fiilikset ainakin busseilun suhteen :) Kyllähän sitä on haettu asuntoa, mutta on ittelle osottautunut hippusen hankalaksi :D

    PoppyPounds

    VastaaPoista
  4. No mut niin asuu moni muukin kakskymppinen :) vertaan vaan itteeni liikaa luokkalaisiin ja muihin tuttuihin, eikä tuu mieleen kuin moni kakskymppinen ja siitä vielä vuosia vanhempi asuu vielä kotona. Joo busseilu ei maistu kyllä kun ravaa kouluun ja kotiin ja sit vielä poikaystävälle ja hohhoijaa... Eikös se asunnon hankkiminen nykyään ole yllättävän vaikeaa :( sitä en vaan ymmärrä vielä kun ei ole hajuakaan noista hommista :D

    VastaaPoista
  5. Jotenkin ihanan henkilökohtanen ja samalla omaperänen tämä sun blogisi! (: jatka samaan malliin! <3

    Käy myös ihmeessä kurkkimassa minunkin blogini! (: Kirjoittelen paljon kauneuteen ja muotiin liittyvistä asioista, ja teen myös hurjan paljon videoita!
    http://polishedxpink.blogspot.fi

    VastaaPoista
  6. Voi kiitos ihanasta kommentista! <3 täytyypä käydä kurkkimassa :)!

    VastaaPoista

Pidäthän kommentit asiallisena :)
Kiitos kommentistasi <3