keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Elumen hiusvärit

Moikka!

Lupailin tulla kertomaan elumen väreistä ja niiden toimintaperiaatteista.
Ennen luulin, että elumenilla saa värjättyä vain älyttömän kirkkaita pinkkejä ja muita sateenkaaren värejä. Kakkosluokalla käytiin elumenia paremmin läpi ja selvisi, että kartasta löytyi aivan tavallisia ruskeita ja kauniita vaaleitakin.

(google)

Tässä on se kartta, jossa ei ole luonnollisia sävyjä ollenkaan. 
Tällaisena moni luulee elumenin kartan kaiken kaikkiaan.

Elumen on siis korkean suoritustehon hiusväri, jonka vaikutus perustuu suoravärjäystekniikkaan. Eli siis TÄYSIN ilman hapetetta ja ammoniakkia. Samalla elumen on kuitenkin yhtä kestävä kuin se perinteinen kestoväri (hapeteväri). Hiuksille kuitenkin hellävarainen ja jopa HOITAVA. Elumen myös parantaa hiuksen kuntoa.
Elumen väri takaa puhtaita, hehkuvia ja poikkeuksellisen kiillon omaavia värejä. Elumen yhdistetään myös pitkään kestoon, mutta tästä ollaan montaa mieltä. Riippuu tietty mikä väri on kyseessä. Tietysti joku ruskea pysyy paremmin kuin vaikka paloauton punainen. Luokkalaiset ovat näillä sen verran lätränneet, että on nähnyt keston ihan omin silmin noissa kirkkaissa.
 Itseasiassa suurin osa on tainnut pysyä tosi hyvin ja pitkään.

Elumenin värjäävä ominaisuus perustuu ainoastaan happamiin, suoravärjääviin väripigmentteihin.
En nyt rupea tätä värikemiaa täällä sepostamaan, kun saattaa mennä puolilla ohi. Mutta lyhyesti koitan tämän osan saada sanotuksi.

Elumen ei siis avaa hiuksen suomukerrosta, joten sen rakenne ei vahingoitu.
Fysikaalisen vetovoiman (magneettiefektin) ansiosta negatiivisesti latautuuneet elumen-pigmentit tunkeutuvat syvälle hiukseen, jossa ne ankkuroivat lujasti positiivisesti varautuneeseen hiukseen.

Korjaava vaikutus on selitettävissä näin: Elumen täyttää hiuksen huokoisia kohtia ja näin parantaa hiusrakennetta. Väitetään siis että elumenissa on 76% värinintensiteettiä, kuin hapetekestovärissä ja 36% enemmän kiiltoa.

(google)

Elumen tuotteet:

Elumen prepare (esikäsittely)
Elumen-hiusväri
Elumen Wash (shampoo)
Elumen Lock (värisinetti) Lukitsee Elumen-värin hiuksiin ja vähentää väripigmenttien poispeseytymistä.
Elumen care (kevythoito)
Elumen treat (tehohoito)
Elumen Return (värjättyjen hiusten värinpoistoon)
Elumen clean ( värinpoistaja iholle)
 

Näitä kaikkia ei siis käytetä yhden värjäyksen aikana. Yleensä 2,3,4,6
Esim mulle ei käytetty mitään muuta kuin itse väriä. Ei edes sarjan shampoita. Mutta oikeassa asiakastyössä tietty tehdään niin hyvin kuin voidaan ;) heh.

Elumenissa on myös clear tuote, jolla saa laveerattua kirkkaista sävyistä ihania pastellisävyjä. Meidän yhdellä luokkalaisella on aivan ihana pastellinpinkki tukka, joka on tehty elumenilla. Eli noista kaikista sävyistä saa laveerattua toinen toistaan ihanampia pastellisävyjä!

Mun hiuksiin valittiin sävyt SB@10 ja SV@10
Eli silver+beige ja silver+violetti ja tummuusasteeseen 10 eli tavallisen värikartan vaaleimpaan sävyyn, jos ei erikoisvaalennussarjaa oteta kuvioihin.



Tää kuva ylä kuva hämää erittäin paljon.. Mutta molemmat sävyt on tosi kylmiä vaaleita. Ylemmät 2 ovat 10 pohjaan ja 2 alimmaista ovat 9 pohjaan.


Tässä lähtötilanne ja väri vaikuttamassa päässä. Olin vähän paniikissa kun pursutettiin väriä suoraan purkista kuppiin ja toinen oli aivan tumman harmaata ja toinen vaalean violettia!
Vaikutusajalla näytti, että tukka ois tummunut ainakin asteen, eikä se nyt sinäänsä ois haitannutkaan. Mutta pesun jälkeen tukka oli oikein kivan puhtaan vaalea ja kylmempi kuin aiemmin. Myös värivirheet tasoittuivat ja mun tukka oikeesti kiilti!


Ei oo nyt parempaa jälkeen kuvaa. Mutta loputulos on paljonpaljon kirkkaampi ja raikkaampi ja sileämpi. Eikä edes suoristettu! Mulla on yleensä föönauksen jälkeen ihan jäätävä karvapehko niin nyt tuli sileä ja vain vähän laineikas :)
Elumen käy siis superhyvin vaaleiden hiusten taittoon tai värjäykseen. Väri tuoksuu oikeasti hyvälle, koska siinä ei haise ammoniakki tai hapete. Se on myös älyttömän hyvin leviävää notkean koostumuksen ansiosta. Sarjasta löytyy myös ne ihanat ruskeat!

Itse olen siis tasan kerran värjännyt jollekin toiselle elumenilla. Silloin tein aivan kirkkaan turkoosin koko tukan. Mutta tätä väriä pitäs muistaa suositella asiakkaille useammin. Tätä saa kuulemma lapsillekin laittaa juuri sen hellävaraisuuden takia. En ole kyllä kuullut yhtään lapsitapausta yhdistettynä elumeniin.

 Voin siis vain suositella :)

Toivottavasti tää oli joillekin aivan uus juttu? 

-Jenna-



4 kommenttia:

  1. Eivitsi vähä näyttää kivoilta hiukset tos vikas, just hullun luonnollisilta ja pehmosilta coool! Sun hiuksissa tämä on kovin hämmentävää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kiva et säki näät sen ;) ja pehmoset tuli todellaki verrattuna vanhoihin.
      Joo sepä se! ;D

      Poista
  2. Olisko sulla vinkkiä miten sais kylmän ruskean?

    VastaaPoista
  3. Tarkoitatko nyt elumenilla vai yleensä? Ja riippuu myös kovin sun nykyisestä pohjaväristä :)

    VastaaPoista

Pidäthän kommentit asiallisena :)
Kiitos kommentistasi <3